ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA/ WIELKANOC

NA CIEPŁO:

Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
Flaki wołowe
Zupa węgierska
Boeuf Strogonow
Bigos staropolski z grzybami, śliwką i czerwonym winem
Devolaille`z masełkiem i natką
Cordon blue
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem
Roladki z kurczaka z serem mozarella i suszonymi pomidorami
Roladki z kurczaka z ananasem i serem

Boże Narodzenie:

Krokiety z kapustą i grzybami i pieczarkami panierowane
Krokiety z pieczarkami panierowane
Pierogi z kapustą, grzybami i pieczarkami
Pierogi z pieczarkami
Pierogi z serem feta i szpinakiem
Paszteciki drożdżowo-francuskie z kapustą, grzybami i pieczarkami
Uszka z kapustą, grzybami pieczarkami
Kapusta z grzybami i pieczarkami na maśle
Karp smażony panierowany
Karp smażony panierowany w migdałach
Barszcz czerwony
Zupa grzybowa z łazankami

Wielkanoc:

Żurek staropolski z boczkiem, szynką i jajkiem
Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem

Na zimno:

Rolada z ryby w galarecie
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Sałatka śledziowa z ziemniakami
Śledzie w oleju
Śledzie w śmietanie

Śledzie po kaszubsku
Śledzie po japońsku
Roladki z łososia z serem feta i szpinakiem
Roladki z łososia z serem białym i kawiorem
Roladki z łososia z serem mascarpone i chrzanem lub serem mascarpone i suszonymi pomidorami
Rolada szpinakowa z łososiem
Schab po warszawsku w galarecie
Schab ze śliwką w maladze
Rolada z kurczaka w galarecie
Pierś indyka w maladze
Rolada z indyka z suszonymi owocami w maladze
Ozory w galarecie
Nóżki wieprzowe w galarecie
Tymbaliki drobiowe
Galantyna z kurczaka w galarecie
Galantyna z kurczaka
Mięsa pieczyste: Karkówka, Schab środkowy , Boczek rolowany
Pasztet własnej roboty
Pasztet z żurawiną lub ze śliwką
Kąski kurczaka- nuggetsy z sosami
Sałatka Santana
Sałatka Carlos
Sałatka Konesera
Sałatka pieczarkowa
Sałatka z selerem konserwowym
Sałatka warstwowa z ananasem i szynką
Sałatka z kurczakiem gyros i kapustą pekińską
Sałatka hawajska
Sałatka grecka
Sałatka włoska makaronowa z boczkiem
Sałatka krabowa z makaronem ryżowym
Sałatka makaronowa z owocami
Roladki z łososia z serem feta i szpinakiem
Roladki z łososia z serem i kawiorem
Roladki z łososia z serem mascarpone i chrzanem
Roladki z łososia z serem mascarpone i suszonymi pomidorami
Rolada szpinakowa z łososiem

Boże Narodzenie:

Karp w galarecie
Karp po żydowsku w galarecie
Śledzie korzenne
Śledzie z rodzynkami w curry z majonezem
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie w miodzie
Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami
Ryba po grecku

Wielkanoc:

Jajko z szynką na sałatce jarzynowej w galarecie
Szparagi z szynką w galarecie
Babeczki słone z farszami serowymi
Jajka z pastą pieczarkową
Jajka z pastą łososiową
Jajka z majonezem i szczypiorkiem
Roladki z szynki z pastą jajeczną i warzywami
Sałatka wiosenna z jajkiem
Sałatka neapolitańska

NA SŁODKO:

Sernik kapłański
Sernik z masą kajmakową
Szarlotka na kruchym cieście
Szarlotka z bitą śmietaną -kasztelańska
Szarlotka z bezą
Keks
Makowiec
Ciasto kruche z masą makową i orzechami na miodzie
Ciasto orzechowe
Ciasto z migdałami i wiórkami kokosowymi z kremem a`la raffaello
Ciasto z kremem toffi i bakaliami
Murzynek z polewą czekoladową ciemną lub białą
Kruche babeczki z kremem toffi i bakaliami, kremem karpatka lub bitą śmietaną z owocami
Malinowa chmurka
Ciasto Michałek
Ciasto jagodowe lub malinowe

Boże Narodzenie:

Kluski z makiem i bakaliami
Kompot z owoców suszonych

Wielkanoc:

Mazurek z masą kajmakową
Mazurek z masą chałwową
Mazurek czekoladowy

Możliwość zamówienia innych potraw z naszej oferty na uroczystości lub według życzenia Klienta! Przygotujemy potrawy na Wigilie Firmowe i Spotkania Wielkanocne! Wycena usługi po wyborze potraw i wyborze rodzaju usługi


OFERTA NA IMPREZY I CATERING

POTRAWY MĄCZNE:

Krokiety z kapustą i grzybami i pieczarkami panierowane
Krokiety z pieczarkami panierowane
Pierogi z kapustą i grzybami i pieczarkami
Pierogi z serem feta i szpinakiem
Pierogi z grzybami i pieczarkami
Pierogi z mięsem
Pierogi z białym serem
Pierogi z serem feta i kaszą gryczaną
Pierogi kanadyjskie
Pierogi z grzybami i kaszą gryczaną
Pierogi z kaszą gryczaną i wędzonką
Paszteciki drożdżowo-francuskie z kapustą, grzybami i pieczarkami
Paszteciki z pieczarkami
Uszka z kapustą, grzybami i pieczarkami

ZUPY:

Barszcz czerwony
Zupa grzybowa
Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
Żurek staropolski z boczkiem, szynką i jajkiem
Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz biały z białą kiełbasą pieczoną
Rosół domowy z makaronem
Rosół chiński z mięsem białym 

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Krem z pora z białym winem i grzanką czosnkową
Krem brokułowy z grzankami
Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z grzankami bazyliowymi
Zupa neapolitańska z parmezanem i makaronem
Zupa włoska minestrone

CIEPŁE PRZEKĄSKI:

Flaki wołowe
Zupa węgierska
Boeuf Strogonow
Bigos staropolski z grzybami i śliwką i winem
Kapusta z grzybami i pieczarkami na maśle

MIĘSA: Drobiowe:

Gordon blue Devolaille'z masełkiem i natką
Roladki z kurczaka z ananasem i serem
Pierś kurczaka w cieście musztardowym
Pierś kurczaka w cieście piwnym
Pierś kurczaka w ziołach
Pierś kurczaka w sosie marengo
Pierś kurczaka grillowana
Pierś kurczaka a'la Tropicana
Filet z kurczaka panierowany
Filet z kurczaka panierowany, w panierce chrupiącej lub sezamowej
Filet z kurczaka zapiekany z brzoskwinią i serem
Szaszłyki drobiowe
Roladki z kurczaka z ananasem w panierce
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem
Roladki z serem mozarella i suszonymi pomidorami

Wieprzowe:

Szynka w sosie myśliwskim lub w sosie pieprzowym
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym , cebulowym, pieprzowym lub koperkowym
Polędwiczki wieprzowe z serem feta i pomidorami suszonymi lub z serem feta i szpinakiem w sosie śmietanowym lub koperkowym
Steki wieprzowe z cebulką smażoną
Yuki ułańskie
Kotlet schabowy panierowany lub w jajku
Kotlet schabowy panierowany w orzechach
Kotlet schabowy szwajcarski
Kotlet schabowy „piastowski” z serem żółtym i szynką konserwową
Kotlet schabowy zapiekany z ananasem i serem lub pieczarkami i serem lub papryką i serem
Schab pieczony w sosie koperkowym lub własnym
Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
Karkówka smażona z cebulką lub w sosie pieczeniowym lub na słodko
Karkówka grillowana

Wołowe:

Bitki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym lub z pieczarkami
Zrazy wołowe zawijane w sosie własnym
Steki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym lub z cebulką smażoną
Polędwica wołowa Turnedos a'la Rossini
Chateaubriand z sosem bearnaise
Rumsztyk z polędwicy wołowej
Polędwica wołowa Tropicana

Rybne:

Karp smażony panierowany
Ryba smażona panierowana, w ziołach lub w cieście piwnym
Ryba pieczona
Kotlety rybne

Wegetariańskie:

Kotlety z sera
Kotlety z selera
Kotlety z jajek

Dodatki:

Ziemniaki po staropolsku
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki puree'
Ziemniaki z wody
Ryż czerwony
Ryż biały
Ryż curry
Kluski śląskie
Kopytka
Placuszki ziemniaczane

Surówki:

Kapusta pekińska z majonezem lub sosem vinegrette'
Surówka z białej kapusty z majonezem lub olejem
Surówka Colesław Surówka z selera i jabłka z majonezem
Surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną lub z olejem
Surówka z marchewki i pora z majonezem
Surówka z marchewki i selera z majonezem
Surówka z pora z majonezem
Sałata lodowa z pomidorem i sosem vinegrette' lub z jogurtem
Sałata lodowa z brzoskwinią lub ananasem i jogurtem
Sałata wiosenna z sosem vinegrette' lub ze śmietaną
Surówka z czerwonej kapusty z olejem
Warzywa na ciepło, np. kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchewka
Kapusta zasmażana
Buraczki zasmażane
Marchewka z groszkiem zasmażana

Makarony / Naleśniki:

Tagliatelle z pesto bazyliowym
Tagliatelle z kurczakiem
Pene a`la carbonara
Risotto drobiowe
Naleśniki na słodko z serem lub z owocami
Naleśniki z mięsem
Naleśniki z serem feta i szpinakiem z sosem czosnkowym
Naleśniki meksykańskie

Zakąski:

Mięsa pieczone: karkówka, boczek, schab środkowy
Pasztet własnej roboty
Pasztet z żurawiną lub z suszoną śliwką
Schab po warszawsku w galarecie
Schab z masłem orzechowym w galarecie
Schab ze śliwką w maladze
Galantyna z kurczaka w galarecie
Rolada z kurczaka w galarecie
Rolada z karkówki
Pierś indyka w maladze
Rolada z indyka w maladze
Szparagi w szynce w galarecie
Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie
Roladki z szynki z pastami serowymi w galarecie
Rolada z ryby w galarecie
Jajko z szynką na sałatce jarzynowej w galarecie
Jajka z pastą łososiową na sałatce jarzynowej w galarecie
Ozory w galarecie
Nóżki wieprzowe w galarecie
Tymbaliki drobiowe
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Sałatka Santana
Sałatka Carlos
Sałatka Konesera
Sałatka pieczarkowa
Sałatka z selerem konserwowym
Sałatka warstwowa z ananasem i szynką
Sałatka z kurczakiem gyros
Sałatka z tuńczyka
Sałatka wiosenna
Sałatka owocowa
Sałatka hawajska
Sałatka śledziowa
Sałatka grecka
Sałatka neapolitańska
Sałatka włoska makaronowa
Sałatka krabowa z makaronem ryżowym
Sałatka makaronowa z owocami
Sałatka włoska makaronowa
Mixy sałat z różnymi dodatkami
Kąski kurczaka z sosem czosnkowym, sosem ziołowym lub sosem salsa
Półmisek wędlin
Deska serów pleśniowych
Mozzarella z pomidorem
Śledzie w oleju
Śledzie po kaszubsku
Śledzie w śmietanie
Śledzie po japońsku
Śledzie korzenne
Śledzie z rodzynkami w curry z majonezem
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie w miodzie
Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami
Jajka z pastą pieczarkową
Jajka z pastą łososiową 
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Jajka z kawiorem
Babeczki słone z farszami serowymi
Roladki z szynki z farszami serowym
Łosoś wędzony z cytrynką
Roladki z łososia faszerowane serem ze szpinakiem
Roladki z łososia z serem białym i kawiorem
Roladki z łososia z serem mascarpone i chrzanem
Krewetki w sosie majonezowo-koperkowym lub w sosie czosnkowym czerwonym
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z kaparami
Tatar wołowy z cebulką, ogórkiem konserwowym, pieczarkami marynowanymi
Sos tatarski
Sos czosnkowy
Sos majonezowo-ketchupowy
Masło
Masło ziołowe
Masło czosnkowe
Pieczywo różne
Warzywa konserwowe
Warzywa sezonowe

DESERY:

Patery ciast różnych
Patery owoców sezonowych
Lody z owocami, bitą śmietaną i polewą
Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Galaretki owocowe z bitą śmietaną
Budyń waniliowy lub śmietankowy z sosem malinowym, toffi lub czekoladowym
Panna Cotta
Sałatka owocowa
Sernik na zimno 

Smaczne Jadło
Firma Gastronomiczno-Cateringowa
naviul. Polna 142
Podolszyn 05-506
tel+48 509 347 751
+48 22 299 64 36
smacznejadlo@op.pl
facebook_page_plugin
facebook_page_plugin

cookies

Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci Twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!